bootstrap theme

Technikai SEO

Nem "hozza jól" a Google ?

Tudja, hogy 10 weboldalból: 
- 8-nak nem megfelelő URL-jei vannak,
- 7-nek nincs vagy nem megfelelő hosszúságú a meta leírása
- 7-nek sok azonos címsorral rendelkező oldalai vannak
A többi hibáról már nem is beszélve...

Miért kell technikai szempontból helyesnek lenni?

Az irányelvek, ajánlások, szabályok melyeket a keresők fogalmaznak meg egyrészt a felhasználók számára ad áttekintehető eredményt, felhasználói élmény alapfeltétele, másrészt a weboldalunk keresőben való megtalálhatóságát, pozícióját alapvetően meghatározza. A jó pozíció alapfeltétele.

Nagyobb weboldalak esetében több száz vagy több ezer lap is lehet, így nem egyszerű feladat felderíteni, hogy mely oldalakon vannak hiányosságok.

Ezeket a problémákat javítani általában, nem nagyon lehet, a teljes szisztematikus átvizsgálás pedig nem hatékony.

Mire jó egy technikai ellenörző lista?

Először is tisztáznunk kell, hogy a technikai átvizsgálás nem vizsgál tartalmi elemeket, kizárólag az oldalak felépítésére, a szabályok és ajánlások betartottságára terjed ki.

Az ellenörző lista elkészítéséhez egy szoftver bejárja a weboldal minden oldalát mintha pl. a Google robotjai vizsgálnák. Csak azokat az oldalakat nézi amelyeket a webhely megenged. Nem nézi például a robots.txt -vel kizárt oldalakat, vagy az elérhető hivatkozással nem rendelkező oldalakat sem.

A vizsgálat során minden szabály, ajánlás alapján kigyüjti az elérhető url-eket, mely adathatlamazból kétféle kimenet keletkezik.

1. Összefoglaló

Tartalmazza csoportosított szempontok szerint az oda tartozó url-ek számát, százalékos arányát a teljes vizsgálthoz képest. Ez a kb 4-5 oldalnyi kimutatás segít abban, hogy kiválaszthassuk mely területek vannak rendben és mely területeken van javítani való.

2. Tételes url lista

Tartalmazza a kiválasztott szempont alá tartozó url-ek listáját és hozzá tartózó értékekeket. Ez a lista alkalmas arra, hogy a konkrét oldalon a konkrét hiba javítása megtörténhessen.

A javítást jellemzően két szakember tudja elvégezni

1. Webfejlesztő amennyiben az adott a szükséges információ elhelyezése a weboldal adminisztrációs felületéről nem hajtható végre vagy esetleg a már javított információkat tömegesen lehetséges betölteni a rendszerbe.

2. A webhely kezelője amennyiben hozzáférése van a szükséges területekhez.

Némely esetekben szükség van egyéb adatokra illetve a tulajdonos döntésére is. Például a meta leírások szövegét tartalom optimalizálás eredményének, és SEO stratégia ismerében lehet elkészíteni. Ehhez pedig más szakemberre és a tulajdonos döntéseire is szükség van. Ennek tükrében lehet a végrehajtáshoz pontos definiciókat, utasításokat adni.

FIGYELEM - JÓ HÍR !

Az összesítőt díjmentesen elkészítem Önnek!

Az összesítő áttekintése után

két dolog derülhet ki.

1

Nincs gond

Ha az derül ki, hogy nincs Önnél probléma akkor megnyugodhat, hogy ez nem állja útját, és ha mégsem elégedett keresőmegjelenéssel akkor "már" csak a tartalom vonatkozásban érdemes vizsgálódni.
Vannak hibák - Ha van probléma akkor érdemes azokról a területekről részletes kimutatást kérni-e és megkezdeni a javítást.

2

Vannak hibák

Ha van probléma akkor érdemes azokról a területekről részletes kimutatást kérni-e és megkezdeni a javítást.

Mobirise

Technikai SEO checklist

Összefoglaló ingyenes. A javítandó tételekről kért részletes listáért kell csak fizetni.

6.350 Ft/lista

Mobirise

Technikai SEO konzultáció

Az értelmezésben szüksége van segítségre? - Ön nem rendelkezik elegendő ismerettel, vagy nincs olyan munkatársa aki ebben segítségére lehet akkor kérjen konzultációt (telefon vagy videótelefon)

6.350 Ft/óra

Szabó István

Elérhetőség

Email: istvan.szabo@hotmail.com
Telefon: +36 70 623 11 17

Linkek

Weboldalkészítés, üzemeltetés
Képzés, konzultáció, mentoring
Projektek
Könyvek az iBooks-ban